Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγο, με νέα δεδομένα και συνθήκες ξεχωριστές, που μας προβληματίζουν όλους και μας κάνουν να αναζητούμε τους καλύτερους τρόπους προσαρμογής, αφού στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας ξενόγλωσση εκπαίδευση με συνέπεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα, όπως το κάνουμε αδιάλειπτα εδώ και 50 χρόνια.

Οι εγγραφές ξεκινούν Δευτέρα 31 Αυγούστου, 9:30 – 1:00 και 5:00 – 9:00 καθημερινά. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της κάθε τάξης,
ώστε να το δείτε και, σε συνδυασμό και με τις άλλες δραστηριότητες που ενδεχομένως έχουν οι μαθητές, να επιλέξετε το τμήμα που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Δεδομένου ότι το όριο των 9 μαθητών μάξιμουμ ανά τμήμα θα ακολουθηθεί αυστηρά φέτος, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για την επιλογή σας, κατά προτίμηση τηλεφωνικά ή με email ή και ερχόμενοι στο ΚΞΓ. Η κράτηση της θέσης στο τμήμα επιλογής σας θα είναι προσωρινή και θα οριστικοποιείται μόνο εφόσον γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης των διδάκτρων (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή φυσική παρουσία).

Τα μαθήματα για τα επίπεδα από B’ Junior έως και Lower (B2), FA και FA1 ξεκινούν τη Δευτέρα 21/9 με φυσική παρουσία των μαθητών στην τάξη, και την υποχρέωση να φορούν μάσκες, τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές, εφόσον αυτό επιβάλλεται από τους αρμόδιους.

Για να προστατεύσουμε μαθητές και καθηγητές και τις οικογένειές τους, θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε κάποια απλά μέτρα:
α) κάθε μαθητής θα απολυμαίνει τα χέρια όταν εισέρχεται στην τάξη και πριν αποχωρήσει,
β) στη διάρκεια των διαλειμμάτων (όταν αυτά υπάρχουν) δεν θα επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των μαθητών στους χώρους της Σχολής,
γ) οι τάξεις θα αποχωρούν μία-μία με τη σειρά,
δ) οι γονείς παρακαλούνται να περιμένουν τους μαθητές τηρώντας αποστάσεις και εκτός του χώρου της Σχολής στον βαθμό του δυνατού.

Τα υπόλοιπα επίπεδα Pre-Junior, A’ Junior, Advanced C1, Proficiency C2, F’ Préparatoire, FA2 και FB2 ξεκινούν μαθήματα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουν έξτρα επανάληψη της περσινής ύλης και επίλυση αποριών.

Τα μαθήματα της Πληροφορικής ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έχει γίνει προσαρμογή της ύλης, ώστε να καλυφθεί και το μεγαλύτερο μέρος της περσινής ύλης για τα μικρότερα τμήματα και να δώσουν εξετάσεις και στην τρίτη ενότητα που δεν έδωσαν τον Μάιο τα τμήματα πιστοποίησης Degree. Καθώς διατίθεται πλέον σε όλους τους μαθητές μας δωρεάν η πλατφόρμα Microsoft Teams και το software Office 365 (Word, Excel, PowerPoint), με μαθητικό λογαριασμό που έχει φτιάξει η Σχολή για το κάθε παιδί, θα είναι δυνατή η πρόσβαση στα εργαλεία του υπολογιστή και από το σπίτι (με tablet ή PC), ώστε σε περίπτωση  online μαθημάτων να μπορούν να συνεχιστούν κανονικά και τα μαθήματα υπολογιστών.

Ανάλογα με τις εξελίξεις και σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο ή αναγκαίο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα μαθήματα ανά πάσα στιγμή και για κάποιο διάστημα online ή να ακολουθηθεί η μέθοδος του blended learning (συνδυασμός φυσικής παρουσίας και διαδικτυακών μαθημάτων). Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το συνημμένο έγγραφο συγκατάθεσης, το οποίο μπορείτε να τυπώσετε και να συμπληρώσετε στο σπίτι ή να συμπληρωθεί επί τόπου όταν έρθετε στη Σχολή.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στις ώρες λειτουργίας.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους!

The Scholars group – Αντωνιάδου

Κοινοποιήστε το!