Αγαπητοί γονείς,

Περιμέναμε  τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για να οργανώσουμε τα μαθήματά μας για το επόμενο διάστημα, έχοντας, εν τω μεταξύ, δώσει στους μαθητές A’ Junior – E’ Senior τη δυνατότητα εξάσκησης κι επανάληψης μέσω της πλατφόρμας ELT Skills και κάνοντας διαδικτυακά μαθήματα στις μεγαλύτερες τάξεις που προετοιμάζονται για απαιτητικές εξετάσεις τον Ιούνιο.

Μετά την ανακοίνωση για σταδιακή επαναλειτουγία των ΚΞΓ από 18 Μαΐου για παιδιά Γυμνασίου και (ίσως) αρχές Ιουνίου για μαθητές Δημοτικού, και τη σύσταση για τηλε-μαθήματα από το Υπουργείο, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την παράδοση online μαθημάτων μέσω πλατφόρμας σε όλα τα επίπεδα, από Pre-Junior έως E’ Senior, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Γνωρίζουμε πως για τα μικρότερα παιδιά, η διαδικασία μαθήματος μέσω Internet και υπολογιστή ή tablet δεν θα είναι χωρίς κάποιες δυσκολίες και ότι η διδασκαλία με φυσική παρουσία στην τάξη δεν μπορεί εύκολα να υποκατασταθεί, ούτε να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Δεδομένου όμως ότι ο χρόνος περνάει, δεν θέλουμε οι μαθητές μας να μείνουν πίσω και να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ύλη τους.

Κάθε γονιός θα λάβει άμεσα έναν πίνακα που δείχνει τις ώρες που έχουν χαθεί από τις 11 Μαρτίου και οι οποίες θα αναπληρωθούν πλήρως στην πορεία, με δεδομένη την παράταση του δικού μας σχολικού έτους μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε να μην χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος στο σύνολο.

Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας, κυρίως στα πρώτα μαθήματα, ώστε να συνηθίσουν τα παιδιά τη χρήση της πλατφόρμας και των εργαλείων της και να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται η μετάβαση στα μαθήματα online.

Το πρόγραμμα μαθημάτων ισχύει κανονικά από Δευτέρα, όπως το ξέρατε (αν π.χ. έχετε μάθημα 4:10 – 5:30, στις 4 ο μαθητής θα πρέπει να συνδεθεί, ώστε το αργότερο 4:10 να έχουν συνδεθεί όλοι και να αρχίσει το μάθημα). Ο μαθητής έχει τον κωδικό συνάντησης για το τμήμα του (meeting ID) και πληκτρολογώντας τον μπαίνει στην εικονική τάξη της πλατφόρμας zoom την οποία θα χρησιμοποιήσουμε, η οποία λειτουργεί σε υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο. Οι μαθητές θα έχουν κλειστή κάμερα (εκτός αν χρειαστεί να ανοίξει για κάποια άσκηση) και ανοιχτό μικρόφωνο.

Οι οδηγίες για την χρήση της πλατφόρμας θα σας σταλούν σε email. Σε περίπτωση που δεν μας έχετε δώσει τη διεύθυνση email σας ή αν αντιμετωπίσετε τεχνική δυσκολία, παρακαλείσθε να καλέσετε στο 210 49.77.050, ώστε να σας βοηθήσουμε.

Την Κυριακή 3 Μαΐου θα γίνει δοκιμαστική σύνδεση, ώστε να κάνουμε μαζί αυτή τη διαδικασία, να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες και ότι είμαστε έτοιμοι για μάθημα.  Σας παρακαλώ να ελέγχετε το email σας τακτικά την Κυριακή, γιατί θα λάβετε πρόσκληση να συνδεθείτε μεταξύ 10:00 και 1:00, καθώς θα γίνεται ανά τμήμα η δοκιμή.

Σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία, θα θέλατε κάποια διευκρίνιση ή να μας δώσετε εναλλακτική διεύθυνση email, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 210 49.77.050.

Είμαστε στη διάθεσή σας και ελπίζουμε στην κατανόηση και τη συνεργασία σας, ώστε να προσαρμοστούμε εμείς και οι μαθητές στην νέα πραγματικότητα όσο πιο ανώδυνα και αποτελεσματικά γίνεται.

Με εκτίμηση,

Κορίνα Αντωνιάδου

The Scholars group – Antoniadou

 

 

Κοινοποιήστε το!