Αναπτύξτε τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα

Το μέλλον είναι εδώ: Ρομποτική για παιδιά Δημοτικού

Η Ρομποτική αποτελεί σήμερα έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της επιστήμης, με εφαρμογές σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως η ιατρική, η βιομηχανία, η εξερεύνηση του διαστήματος, η έρευνα, η εργασία και η καθημερινή ζωή: “έξυπνα” αυτοκίνητα, “έξυπνα” σπίτια, “έξυπνα” κτίρια και σε πολλές άλλες εφαρμογές και συσκευές!

Τώρα, η ρομποτική βρίσκει τη θέση της και στην εκπαίδευση, με την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων, πακέτων, εφαρμογών και δραστηριοτήτων που, αν και μοιάζουν με παιχνίδι, επιτρέπουν στα παιδιά να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική, ως εκπαιδευτική διαδικασία, πυροδοτεί την ευχάριστη, αποτελεσματική και δια βίου μάθηση. Οι πρακτικές λύσεις ενεργοποιούν τη φυσική επιθυμία των παιδιών να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν.

Οι μαθητές εξοικειώνονται με και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε μαθήματα όπως η Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Τεχνολογία, η Πληροφορική και η Μηχανική, πιο αποτελεσματικά, ενώ βελτιώνονται και εξελίσσονται οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η επίλυση προβλημάτων, η βελτιοποίηση και η επικοινωνία.

Στα Εργαστήρια μας οι επιστημονικές ανακαλύψεις γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας στα χέρια των μαθητών. Η διδακτέα ύλη, ανά ηλικία και επίπεδο, καλύπτει πραγματικές εφαρμογές της φυσικής επιστήμης, όπως:
⇒ η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων
⇒ η οργάνωση και διεξαγωγή ερευνών
⇒ ο σχεδιασμός πρωτοτύπων για να λύσουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου

Η δομή των Εργαστηρίων εστιάζει σε ειδικά διαμορφωμένα projects – κατασκευές, βασισμένα σε πραγματικά δεδομένα, με σκοπό να δίνονται κίνητρα στους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά, θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις, αναλύοντας τα προβλήματα και σχεδιάζοντας τις δικές τους λύσεις. Μέσα από τα projects αυτά οι δεξιότητες των μαθητών ενισχύονται σε όλο το φάσμα των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και της κωδικοποίησης.

Μέσα από τα Εργαστήρια Ρομποτικής και την κατασκευή μοντέλων,

 • Αποκτούμε νέες γνώσεις σε Μαθηματικά, Φυσική, Τεχνολογία και Μηχανική
 • Συνδυάζουμε και αξιοποιούμε πρακτικά τις νέες αυτές γνώσεις, μέσα από βασικές δεξιότητες προγραμματισμού
 • Ζωντανεύουμε τις αφηρημένες έννοιες με μία διασκεδαστική, πρακτική προσέγγιση
 • Ενισχύουμε την περιέργεια, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας
 • Μαθαίνουμε με τρόπο ευχάριστο να λύνουμε προβλήματα, να σκεφτόμαστε κριτικά, να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε τα δικά μας ρομπότ
 • Λειτουργούμε σε ομάδες, αναλαμβάνουμε διαφορετικούς ρόλους και μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά για να πετύχουμε τους στόχους μας
 • Βλέπουμε χειροπιαστά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας

Ο μοναδικός συνδυασμός που ονομάζεται S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Mathematics), το φιλικό λογισμικό και η ενθάρρυνση από τους καθηγητές τους ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των μαθητών μας.

Προγράμματα:

 κατάλληλα για την ηλικία των μαθητών

 βασισμένα στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους

 με ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικά πακέτα

 Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε Εβδομαδιαία Εργαστήρια, διάρκειας 80 λεπτών το καθένα.

 Οι μαθητές δουλεύουν σε 3 ομάδες των 2 ατόμων

 Χρησιμοποιούμε το LEGO Education WeDo 2.0, την τελευταία εκπαιδευτική πρόταση της LEGO για τις μικρές ηλικίες.

 • Αποτελείται από ειδική πλατφόρμα εκπαίδευσης, με περιβάλλον φιλικό για τους μαθητές
 • δομικά υλικά, κινητήρα, διαφορετικούς αισθητήρες
 • ειδικό software, που σε συνδυασμό με tablets επιτρέπει στους μαθητές να προγραμματίσουν και να δώσουν ζωή στις κατασκευές τους
 • οι μαθητές ολοκληρώνουν και παρουσιάζουν συγκεκριμένες δραστηριότητες και projects, βασισμένα σε πραγματικά δεδομένα

 Τα παιδιά μελετούν και κατασκευάζουν ρομπότ. Με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, προγραμματίζουν το ρομπότ που έφτιαξαν και μετατρέπουν την κατασκευή τους ώσπου να βελτιωθεί. Έρχονται σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες μέσω της συσχέτισης και της πρακτικής εφαρμογής τους.

Έναρξη νέων Εργαστηρίων: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το 210 49.77.050 ή 210 49.03.662