Από τον Σεπτέμβριο 2010, το Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών “The Scholars group”  έχει ξεκινήσει αποκλειστική συνεργασία με τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας και Συνεργασίας, με σκοπό την προώθηση της κινεζικής γλώσσας και τη διευκόλυνση της εκμάθησής της με τρόπο οργανωμένο, σωστό και αποτελεσματικό.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Κινεζικό Σύνδεσμο, οι μαθητές μας συμμετέχουν σε επίσημες εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν έγκυρη αναγνώριση των γνώσεών τους.

 

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας

Γιατί να μάθω Κινέζικα;

Α. Η γνώση της Κινεζικής γλώσσας μπορεί να προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία! Η Κινέζικη είναι μία γλώσσα την οποία μιλά περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Καθώς η Κίνα συνεχίζει να εξαπλώνεται προς τη Δύση, θα αυξάνονται συνεχώς οι ευκαιρίες για επαγγελματική απασχόληση σε όλους τους τομείς. Όσοι μιλούν Κινέζικα είναι πολύτιμοι υποψήφιοι για τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Β. Η εκμάθηση της Κινεζικής γλώσσας είναι μια πρωτότυπη, πλούσια και ικανοποιητική εμπειρία, που σας αφήνει με μια τελείως διαφορετική οπτική προς τον κόσμο.


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Κινεζικής γλώσσας;

Η Κινεζική γλώσσα είναι συνέχεια της γραμμικής Β’ της Κνωσού, έχει ιδεογράμματα, έχει ρίζες, συλλαβές, συλλαβισμό γραμματική και σύνταξη. Οι λέξεις αποτελούνται από απλές μονοσύλλαβες λέξεις από τις οποίες προκύπτουν σύνθετες. Στη Κινέζικη γραφή οι απλές λέξεις είναι μόλις 328 ενώ τα ιδεογράμματα είναι πολύ περισσότερα. Ένα ιδεόγραμμα μπορεί να έχει πολλές έννοιες κι αυτό γιατί οι απλές λέξεις είναι λίγες. Τέλος, η Κινέζικη γλώσσα έχει 4 τόνους και η έννοια της κάθε λέξης κανονίζεται όχι από τα συστατικά της στοιχεία, αλλά από την ένταση του τόνου και από την θέση που έχει η εν λόγω λέξη μέσα στην πρόταση (σύνταξη).


Έχω ακούσει ότι η Κινεζική γλώσσα είναι δύσκολη, αληθεύει;

Αν και η προφορά των Κινέζικων είναι σχετικά δύσκολη, η σύνταξη και η γραμματική είναι πολύ πιο εύκολη από τις άλλες γλώσσες λόγω των απλούστερων ρηματικών τύπων και λόγω της απουσίας άρθρων, γένους και πτώσεων.


Τι θα μάθω κατά τη φοίτησή μου στα Κ.Ξ.Γ. “
The Scholars Group”;

Τα Κινέζικα είναι η μόνη σύγχρονη γλώσσα που χρησιμοποιεί γραπτά ιδεογράμματα αντί της αλφάβητου. Ένας μαθητής Κινέζικων θα έχει απομνημονεύσει πάνω από 3.000 μοναδικά ιδεογράμματα όταν ολοκληρώσει και τα 3 επίπεδα, αν και περίπου 1000 είναι απαραίτητα για να μπορέσει να διαβάσει μια κανονική εφημερίδα (τα οποία μαθαίνει έως το τέλος του 3ου έτους). Προκειμένου η εισαγωγή στην εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας να είναι πιο εύκολη η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δημιούργησε το σύστημα πιν-γιν (γραφή με λατινικούς χαρακτήρες). Αλλά τη μέθοδο αυτή δεν μπορείς να τη μάθεις χωριστά από την κινεζική γλώσσα. Πρέπει να αρχίσεις από αυτήν και να τελειώσεις χωρίς αυτήν, γι’ αυτό και στα ΚΞΓ “The Scholars Group” οι μαθητές εξοικειώνονται με την γλώσσα αρχικά με το σύστημα πιν-γιν, αλλά παράλληλα μαθαίνουν την κλασική γραφή και ανάγνωση με τα ιδεογράμματα, ώσπου σταδιακά να χρησιμοποιούν μόνο αυτή. Από το πρώτο μάθημα αρχίζουν η γραφή, η ανάγνωση και ο συλλαβισμός γιατί στην Κινέζικη γλώσσα αυτά δεν μπορούν να είναι χωριστά. Από την αρχή των μαθημάτων έως το τελικό στάδιο στόχος είναι η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Ποιος θα με διδάξει;

Πτυχιούχοι Κινέζοι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, με πείρα και εξειδίκευση στη διδασκαλία της Κινεζικής ως ξένης γλώσσας. Η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται σαν μέσο επικοινωνίας με τους μαθητές, επομένως απαιτείται μια ικανοποιητική γνώση της αγγλικής (επίπεδο D’ Senior και άνω).


Πώς θα είμαι σίγουρος ότι μαθαίνω αυτά που πρέπει;

Λόγω της αποκλειστικής συνεργασίας του Δικτύου The Scholars Group με τον Ελληνοκινέζικο Οργανισμό Φιλίας-Συνεργασίας, οι μαθητές μας στο τέλος κάθε έτους γράφουν ειδικά test τα οποία διορθώνονται από επίσημους εξεταστές της Κινέζικης Γλώσσας, ώστε να μπορέσουν να προαχθούν στο επόμενο έτος. Έτσι, στο τέλος κάθε έτους θα γνωρίζετε επίσημα εάν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε στο επόμενο επίπεδο.


Πότε θα δώσω εξετάσεις για το πρώτο μου πιστοποιητικό;

Σε 3-4 χρόνια, ανάλογα με την επιμέλεια του κάθε μαθητή και τις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας.


Πόσες ώρες μαθήματος απαιτούνται ανά έτος;

90-120 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών στο group και την επιμέλειά τους.