Μετά την ανακοίνωση ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον σχεδιασμό μας για τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων.

Στα μεγάλα επίπεδα (Lower – Advanced – Proficiency) έχουν ξεκινήσει ήδη μαθήματα μέσω διαδικτύου με σύγχρονη εκπαίδευση, ώστε οι μαθητές να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις που προβλέπεται να γίνουν μεταξύ 20 – 30 Ιουνίου, επομένως οι ώρες που χάνονται έχουν ήδη αρχίσει να αναπληρώνονται.

Για τα μικρότερα επίπεδα προς το παρόν διατίθεται η πλατφόρμα, προκειμένου οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε πλούσιο υλικό και να μπορούν να διατηρούν την επαφή τους με τη γλώσσα και να κάνουν επανάληψη. Για αυτά τα επίπεδα δεν έχουν ξεκινήσει διαδικτυακά μαθήματα, πρώτον γιατί οι καθηγητές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας μέχρι 30 Απριλίου, αλλά και γιατί θεωρήσαμε ότι θα είναι δύσκολο στις μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουμε σε διδασκαλία νέας ύλης μέσω Ίντερνετ.

Γίνεται μια προσεκτική καταγραφή των ωρών που χάνει κάθε τμήμα και θα αναπληρωθούν μόλις επαναλειτουργήσουμε, με ενδεχόμενη προσαρμογή του προγράμματος και σίγουρη παράταση του σχολικού μας έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, πιθανόν και μέσα Ιουλίου. Οι ώρες διδασκαλίας κάθε επιπέδου θα συμπληρωθούν και θα ολοκληρώσουμε την ύλη μας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και κενά την επόμενη χρονιά.

Στην περίπτωση που η λειτουργία των σχολείων και επομένως και των ΚΞΓ ανασταλεί για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, υπάρχει η πιθανότητα να οργανωθούν διαδικτυακά μαθήματα και για τα μικρότερα επίπεδα, οπότε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες.

Θέλουμε να σας ευχηθούμε Καλό Πάσχα, με την ευχή να έχουμε όλοι υγεία και να μπορέσουμε σύντομα να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας.

Κοινοποιήστε το!